“Jelen Vagyok” Tehetséggondozó Egyesület

Alkoss szabadon, biztonságban!

25_1.jpg

A “Jelen Vagyok" Tehetséggondozó Egyesület (röviden JVTE) 2014-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse a csatlakozott tagok maximális szakmai fejlődését. A JVTE szívén viseli a hazai írók, költők, dalszövegírók, forgatókönyv és novella írók utánpótlását egy olyan helyen és korban, ahol és amikor egy kezdő szerzőnek nehéz megvetnie a lábát, és még nehezebb kitűnni, választott szakmájában kiteljesedni.

Az egyesület kiemelt fontosságúnak tartja az első lépés lehetőségének megteremtését azért, hogy műfajtól, kortól, nemtől, anyagi helyzettől függetlenül, minden írni vágyó elindulhasson álmai és céljai megvalósításának útján.

Ez az ország sok tehetséget adott már a világnak, a mai kor körülményei azonban hatványozott nehézségeket állítanak a szerzők elé. Hathatós támogatás nélkül azonban talán a legtisztább gyémántok hullanak át a rostán és soha nem derül ki, mivé válnának egy kis csiszolással. Így a segítség minden formája jelentőséggel bír, életpályák, jövőbeni nagy nevek sorsáról dönthet.  

Az egyesület mottója: “Alkoss szabadon, biztonságban”.

26_1.jpg

Ez alapján felmerül a kérdés, miben találhatnak segítségre a szerzők a JVTE szárnyai alatt?

Az egyesület megjelenési felületet szándékozik biztosítani a csatlakozóknak, ami elengedhetetlen fontosságú, a szerző nevének megismertetése kapcsán. Szaktanácsadások nyújtásával adnak át a célok eléréséhez szükséges információkat, műfaj szerint, illetve különösen a szerzői jogok tekintetében, amely az egyik legsarkalatosabb pont azért, hogy önmagukat és születendő műveiket is biztonságban tudhassák.

Az alkotáshoz szükséges háttér megtalálását írással, könyvkiadással foglalkozó szakemberekkel, kiadókkal történő kapcsolatépítéssel kívánják elősegíteni.

Mindezeken kívül fontos célként tűzték ki az országon belüli és határon kívüli szerzői közösség építését, mellyel a kulturális élet gyarapodását szolgálják.

Az egyesület két ambiciózus ember nevéhez köthető.

A szervezet megálmodója, alapítója és az egyesület elnöke Csabai Márk, akinek a neve mára példaként áll a kezdő írók előtt. Nem véletlenül, hiszen fiatal kora ellenére máris hosszú múltra visszatekintő, sikeres írói pályát tudhat a magáénak, így első kézből ismeri a kezdő írók útjának nehézségeit.

Az egyesület másik alapítója és alelnöke, dr. Ughy Gabriella jogász, aki számos olyan szervezet létrehozásában működött közre, és segítette tevékenységüket, amelyek mára országosan is elismertek lettek.

A cél nemes, és sokakat érint.

Ne vesszen el egy tehetség sem! Mutasd meg magad, légy te is jelen! Mert a JVTE lehetőséget nyújt feléd, de az már rajtad áll, élsz-e vele!

Az egyesülettel a hello@jelenvagyok.hu címen tudjátok felvenni a kapcsolatot. Bővebb információt az egyesület weboldalán találtok, de a közösségi média oldalakon is megtaláljátok őket. Facebook és Instagram.