KönyvFiesta - nyáriindító online könyvvásár

KÖNYVFIESTA - 2021. június 1-14. között az „Imádom a könyveket” Irodalmi Közösség (IK) és a shop.konyvmogul.hu webáruház csapata online könyvvásárt szervez a Facebookon, amihez bárki csatlakozhat.

konyvfieszta_1.png

Baranyai Anikó, az IK csoport alapítója elmondta, hogy ahogy eddig minden évben, most is nagyon nagy jelentősége lenne a könyves rendezvényeknek, mind az olvasók, mind a könyvkiadók, a könyvszakma számára. Bár kiemelten Budapesten van nagy hagyománya ennek, számos településen megrendezésre szoktak kerülni hasonló rendezvények. Az elmúlt év ellehetetlenítette mind a Könyvfesztivál, mind a Könyvhét tényleges megvalósítását, minden szereplő "beszorult" az online térbe. Idén, akárcsak tavaly, a bizonytalanság, a pandémia újfent korlátokat szabott a lehetőségeknek. A tavaszra tervezett fesztivál áthelyezésre került novemberre, míg a júniusi Könyvhét... Hát, egyre kisebb a valószínűsége, hogy a kijelölt időpontban megrendezésre fog kerülni. De ne veszítsük el a reményt.

A járványhelyzetre való tekintettel a KönyvFiesta szervezői úgy határoztak, hogy a kortárs magyar írók nem maradhatnak láthatatlanul idén sem. Számukra elengedhetetlen, hogy teret kapjanak a már megjelent és hamarosan megjelenő könyveik bemutatására, ezért online tartanak egy könyves eseményt, melynek hírfalát a kortárs hazai szerzők, könyves bloggerek, a hazai kiadók és könyves webáruházák számára a szervezők rendelkezésükre bocsátják, hogy oda szabadon posztoljanak, és az érdeklődőket elhalmozhassák könyves tartalmakkal.

Fontos kiemelni, hogy bárki készíthet irodalomhoz, könyvekhez köthető bejegyzéseket. A Facebook esemény oldalán a „beszélgetés” fülre kattintva bárki megtekintheti a már megosztásra került tartalmakat és érdeklődőként mi is ajánlhatjuk saját, vagy kedvencünk könyvét. Megkötés nincs, bármely szerző, blogger, kiadó és könyves webáruház csatlakozhat, és posztolhat az esemény hírfalára.

Fontos megjegyezni azt is, hogy nemcsak az esemény időtartama alatt lehet ajánlani könyveket, szerzőket a bejegyzésekben, hanem a kijelölt dátum ELŐTT és UTÁNA is.

A hat éve alakult „Imádom a könyveket” Facebook oldalnak megközelítőleg tízezer kedvelője van, az ugyanilyen névre keresztelt csoportban pedig mintegy 17,6 ezer aktív tag van jelen. „Egyre több író, olvasó és kiadó csatlakozik hozzánk, ahol jobbnál jobb könyveket ajánlanak, és olvasási, könyves élményeket osztanak meg egymással. Úgy gondoljuk, hogy ez a szám csak emelkedni fog a jövőben, ezért fontosnak tartjuk, hogy tevékenységünkkel egyre szélesbb körben, folyamatosan bövülő szolgáltatásokkal segítsük a szakmát és az olvasóknak sokféleképpen kedvezhessünk.” – tette hozzá Anikó.

- - - - -

Ne feledkezzünk meg az idén is kiosztásra kerülő Dugonics András Irodalmi Díjról sem, melynek jelölési időszaka egészen 2021. június 30-ig tart még. A bit.ly/DAIDjeloles2021 linkre kattintva mindenki leadhatja 23 irodalmi kategóriában a jelölését kortárs magyar szerzőkre.

daid2021_1.png
A KönyvFiesta szervezői bíznak benne, hogy sokan csatlakoznak eseményükhöz, és együtt színesebbé tehetik a hazai irodalmi életet.
Írta: Nyíri Abigél