Egy ifjú titán tollából

Vélemény - Leda D'Rasi: Kezdetek és sorsdöntő évek

16_1.jpg

Ez a könyv, ugyanúgy, mint az Utolsó kívánság teljesen elvarázsolta már az első perctől fogva. Remek kiegészítése volt, de közben ugyanúgy lebilincselt és szórakoztatott is.

A történet Una és Luna sorsát követi végig, ahogyan egymásra találnak, ahogyan maga a Dinasztia létrejön. Közben megismerhetjük azt a sok kalandot, élményt és szörnyűséget, amikkel az évek során szembe találkoznak. Betekintést nyerünk a boszorkányok mindennapjaiba és úgy érezzük, mintha mi is közéjük tartoznánk. Ebben a könyvben minden titokra fény derül…

Az elején egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy talán ez a kötet mégsem lesz olyan jó, mint az előző, de szerencsére nem így lett. Az első részek vagyis a Kezdetek nekem kicsit unalmasak voltak, viszont nem lett túl húzva, a könyv nagy része inkább a Sorsdöntő éveket taglalta. Mindenesetre igazán tetszett, hogy végre más boszorkány életét is megfigyelhettem kicsit közelebbről, mert az Utolsó kívánságban csak felületesen kapok képet a többiekről.

Véleményem szerint minden téma, ami érdekelt, érintve és megmagyarázva lett. Értem itt azt, hogyan mentik meg őket, mi történik azokkal, akik rossz útra térnek és természetesen maguk a főboszorkák, akik az egész Dinasztia létrehozói.

Ugyanúgy humorosak maradtak a karakterek és izgalmas, pörgők az események. Az külön tetszett, hogy mindenféle korban helyezte el az írónő a történéseket, egy kicsit másszemszögből lehetett megfigyelni a dolgokat.

Annyi kivetnivalóm volt, hogy még mindig nem kaptam túlságosan részletes betekintést egy boszorkányos kiképzésbe és a különféle képességek is jobban érdekelnének. Mármint egy kis magyarázatot szeretnék arról, mitől függ az erejük, ki mire képes, illetve miért és a főbb szereplőknek pedig valamifajta elemzését. Lehet ez csak nekem keltette fel az érdeklődésemet, viszont ezekkel már teljesen boszorkányosnak érezném a történetet.

Végezetül úgy gondolom érdemes elolvasni ezt a könyvet minden Dinasztia rajongónak, illetve aki még nem olvasta volna az Utolsó kívánságot, előbb érdemes lenne azzal kezdenie, mert sok szál nem lenne érthető ebben a történetben. Ezt is ugyanúgy, mint az előzőt csak ajánlani tudom.

Kiadás éve: 2019

Kiadó: Mogul Kiadó

Megvásárolható: A KönyvMogul webáruházban

A cikket írta: Kapitány Csenge