Lánglovagok

Avagy vigyázz a tűzzel, mert nem mindegy, mit lobbant lángra

langlovagok.png

Mindig nehéz egy kicsit, ha egy általad kedvelt író valami egészen mást tesz le eléd, mint amit megszoktál és megszerettél tőle.

Nincs ez másképp akkor sem, ha kedvencről van szó, aki mögött már olyan hegynyi könyvkupac tornyosul, ami elég bizonyíték arra, hogy amit kapsz, az nem lehet rossz.

Ez volt a helyzet J. R. Ward legújabb sorozatindító köteténél is, a Perzselő vágynál. A Maxim kiadó gondolt egy merészet és megvásárolta a jogokat, karácsony előtt ki is került a polcokra a könyv. Természetesen nekem ez a lángoló csoda kellett a polcomra, ez nem volt kérdés.

Ha maga az író ismeretlen lett volna, akkor is felfigyelek erre a gyönyörűségre, hisz a borító magáért beszél, nagyon jól el lett találva. Bónuszként a színei is tökéletesek, nagyon szeretem ezt az összeállítást. Ezen kívül, aki olvasott, vagy csak tartott a kezében a Maxim kiadótól könyvet, az tudja, hogy náluk „duplaborító” van, így a belső részt kihajtva egy második – jelen esetben is gyönyörű – borítót kapunk. Egyszerűen imádom.

Aztán elkezdtem olvasni. Tudtam is, hogy mire számítsak, meg nem is… Ward könyvei közül eddig, nem meglepően 99%-ban fantasy történeteket olvastam, így kíváncsian vágtam bele azzal a tudattal, hogy itt bizony nem lesznek sem vámpírok, sem egyéb lények az utcasarkon.

Lánglovagok. A tűzzel harcoló, életeket mentő, fáradt, tragédiákat magukkal cipelő, mégis elhivatott és elszánt tűzoltók viszont igen. És meg is kaptam, amit szerettem volna. Egyenesen bele a képembe. Nesze neked tragédia, dráma, fájdalom, élet és halál. Az írónőnek megint sikerült egy olyan összetett világot megálmodnia, ami nem egyszerűen romantikus, vagy erotikus, izgalmas meg kalandos, neeem! Felejtsük el a kliséket. Képzeletben tegyünk a kis edényünkbe egy csepp forró romantikát (mert az persze kell bele), aztán adjunk hozzá egy-két elég beteg és gonosz embert, akik szerint a tűz pont megfelelő arra, hogy mindent elemésszen, szórjunk bele néhány szexi (mert miért ne?) és elszánt tűzoltót, akik bármikor felveszik a kesztyűt a lángok ellen, akár az életüket is kockára téve. Végezetül pedig adjunk hozzá egy kellően morcos, de elég bátor és tökös nyomozót, aki ha a tűzzel már nem is harcolhat, de minden mással igen, és meg is teszi. Jöhet még bele az a bizonyos titkos összetevő, aztán jól keverjük össze, és kész is a tökéletes „első fejezet” egy olyan történethez, ami véleményem szerint ismét világhódító útjára indul. És meg is hódítja, ha minden segítséget megkap hozzá. Bízom benne, hogy a folytatást is megkapjuk és hiszem, hogy a kiadó mindent megtesz, hogy az még tökéletesebb legyen.

J. R. Ward ismét különlegeset alkotott. A történet rengeteg meglepetéssel és izgalommal ajándékozott meg, és millió lehetőséggel a folytatásra. Alig várom!

Itt bővebb értékelést is olvashat, akit nem rettent vissza egy picit spoileresebb vélemény.

Vendégszerző: Endi_Alltahtiam_Blog