Újabb könyvet olvastam Suzanne Collins-tól

Énekesmadarak és kígyók balladája

Egy könyv, amit egy sokatmondó mondat ölel körül: “A Hó mindig felül landol”

Öt szó csupán, ami kifejez szerencsét, eltökéltséget, kitartást és nem utolsó sorban törtetést. Ez volt a nagy múltú, kapitóliumi Snow család jelmondata.

146645221_841174193095965_7111482036863372093_n.jpg

Ismerd meg a fiatal Coriolanus Snowt, Katniss Everdeen legnagyobb ellenségét és Panem későbbi urát! Ebben a könyvben betekintést nyerhetsz egy 18 éves végzős gimnazista fiú életének nagy pillanataiba egy háború sújtotta világban.

Coriolanus Snow már ismerős lehet azoknak a rajongóknak, akik olvasták vagy látták bármelyik Éhezők Viadala krónikát. Az említett történetekből megismert öreg diktátort és könyörtelen zsarnokot, fiatalkorában nem ezekkel a jelzőkkel illették volna. A nagymamájára és unokanővérére maradt ifjú, a jólelkű Snow, legfőbb célja a szégyen elkerülése volt.

A nagymúltú Snow dinasztia a sorsdöntő háború után 10 évvel, a nyilvánosság elől eltitkolva, napról napra él, szerény jövedelemből. Jócskán megvan még bennük az a bizonyos arisztokrácia-érzet és nem hagyják hogy ezt, egy “kis” anyagi gond szertefoszlassa.

Coriolanusnak a 10. Aratásnapon beigazolódik a legnagyobb félelme; nyilvánosan megalázzák. A feladat, amit kap, úgy érzi nem felel meg a származásának. Abban a percben Coriolanus életében egy teljesen új fejezet kezdődik, amit ebben az elbeszélésben figyelmesen nyomon követhetünk.

Nagyon megfogott a könyvben az, hogy egy olyan karakter előéletét mutatja be, akit negatív szereplőként ismertünk meg a szerző korábban megjelent műveiben. Az, hogy Snow miért lett az aki, egyben megdöbbentő, de magával ragadó is. Egy fiú, aki biztos a sorsában és a számára kitűzött célhoz a szó szoros értelmében, bármi áron képes közelebb jutni.

Ezt a könyvet azoknak ajánlom,

  • akik korábban már beleszerettek Panem világába és kíváncsiak pár nagyon érdekes dal vagy akár állat eredetére, megfűszerezve ezt temérdek sok utalással és rejtett üzenettel.
  • Továbbá, azoknak is ajánlott a kezébe venni ezt a könyvet, akik szeretik az írónő munkásságát.
  • Legfőképp pedig, azok olvassák el ezt a kötetet, akik egy izgalmas utazásra vágynak, románccal, tragédiával és kalanddal karöltve.

Élményekben gazdag, magával ragadó olvasást kívánok, egy olyan könyvhöz, ami visszarepít minket nemcsak Panembe, de az időben is.

Írta: Lajos Luca

A könyvet itt tudjátok beszerezni: shop.konyvmogul.hu